Regering zwicht voor het ongenoegen over haar pensioenhervorming

De regering komt terug op haar voornemen om het pensioen van werkzoekende 50-plussers in te perken. “Dit is goed nieuws”, zegt Peter Mertens. “De maatregel was niet alleen asociaal en onrechtvaardig, ze was ook onwettig. Om die reden hebben wij aangekondigd naar het Grondwettelijk Hof te trekken.”

“Het feit dat de regering haar voornemen intrekt, is een pluim op de hoed van het maatschappelijk protest”, aldus Mertens. “Op 4 augustus trok onze pensioenspecialist Kim De Witte aan de alarmbel. Sindsdien puilt onze mailbox uit van boze berichten. De mensen pikken het niet meer dat zo diep geknipt wordt in hun rechten. Het gaat niet alleen over langer werken, maar ook over minder pensioen. Deze regering is niet bezig met onze pensioenen te redden, maar met ze af te breken.”

De PVDA lanceerde een video over de poppenkast die zich de laatste dagen heeft afgespeeld. Deze video werd op vijf dagen tijd meer dan 170.000 keer bekeken op de sociale media. De linkse partij lanceerde ook een burgeractie: “Ons pensioen is in gevaar, help alarm slaan”, via de pagina www.blijfvanonspensioen.be.

“Deze stap terug van de regering geeft ons kracht om verder te zetten. Wij doen voort met ons burgerprotest”, aldus Kim De Witte. “Want de regering heeft al aangekondigd nog 200 miljoen te willen besparen op de pensioenen. Dat zullen wij niet zomaar laten passeren.”

Nu zondag 17 september om 15u30 roept Peter Mertens de duizenden aanwezigen op de 8ste editie van het Solidariteitsfeest ManiFiesta op om mee aan de alarmbel te trekken tegen de afbouw van ons pensioen. Ook het plan van de PVDA om de pensioenen effectief te redden zal er worden voorgesteld.

 


Schrijf als eerste een commentaar

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.